Taas hurahdin siihen, lemmikkieläimen ruokintaan! Miksi se voi olla niin vaikeaa? Kaikki alkoi joskus hevosen ruokinnasta. Ahmin kirjaa "Ruokinnalla tuloksiin" ja laskeskelin mikrogrammalleen vitamiinien ja hivenaineiden määriä, kuinka paljon hevosen pitää niitä saada. Tähän tietenkin liittyy vielä hevosen paino, ikä, liikunnan määrä jne.

Laskin joka tapauksessa määrät pilkulleen ja laskin sen jälkeen mitä mistäkin pussista piti syöttää sille konille. Kieli ulkona Aikojen saatossa, tänä päivänä, Peetu syö kauran lisäksi mineral plus täysrehua ja MSM-jauhetta nivelvaivojen takia. B-vitamiinikuurin ostin nyt karvanlähdön ajaksi. Tähänkö päädyttiin, ei kovin vaikeaa? 20-vuotias heppapappa on ihan hyvinvoiva (kuten kuvasta näkyy).

1239304930_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja mitäs tällä kertaa....Koiran ruokinta! Varmaan jo vuosi ennen koiran ottamista selailin erilaisia barf-sivuja. Barffaus on raakaruokintaa, jossa ruoka pääasiassa koostuu lihaisista luista ja loput esim.kasvismössöstä. Suositellaan kuitenkin, että koiran kasvuaikana syötetään nappulaa, jotta kokematon barffaaja ei onnistu sössimään ja koira kasva kieroon.

Pihla täyttää vuoden kohta (kasvukausi ohi) ja mikä kriisi minuun iskikään! Osaltaan tähän kriisiin vaikuttaa karvanlaadun heikkeneminen, vaikkei se välttämättä johdu edes ruuasta (veikkaisin enemmänkin jotain hormonihäiriötä tai vastaavaa). Tähän asti on kiltisti syötetty kasvattajan suosittelemaa pentunappulaa, törkeän kallista, mutta hyvin on koira kasvanut ja karva tähän asti kiiltänyt. Ihan muutama viikko sitten ostin kukkaron mourutessa Jahti&Vahti extra energiaa. Hyvää ruokaa tuokin on tuntunut olevan, pitää paremmin kuin hyvin Pihlan "lihassa". Myös neuta on ostettu usein, millon mitäkin laatua sekä muutenkin ruoan sekaan sekotettu mitä jääkaapista löytyy. Raakoja luita syötetään viikottain, Pihlan herkkua! Rautavatsalla ei kovin usein ole mennyt maha sekaisinkaan.

Näistä parin kuukauden takaisista kuvista näkee että ihan on hyvä karva ja joku lihaskin:

1239305277_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1239305287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhtenä päivänä taas naksahti päässä. Cittarissa ostin heräteostoksena koirille tarkoitettua jauhelihaa ja keittelin kunnon satsin riisiä. Näitä sitten laittelin koiralle muutamana päivänä. Tänään kävin ostamassa pakasteeseen 10kg murren mixejä laidasta laitaan (raaka liha-luut-kasvis). Ja naps, huomasin äsken taas selailevani barffisivuja...Ja suunnittelevani mitä kaikkea ostan Kennelrehusta ja mikä mahtuu pakkaseen jajaja! Viaton Kaapista löytyy tietty kaiken maailman öljyt, MSM:ää, B-vitamiinia ja tänään ostettua C-vitamiinia...

Voiko siis ihan oikeesti olla näin vaikeeta? Enhän mieti pätkääkään mitä itse suuhuni laitan, mitä vitamiineja saan ja kuinka paljon?

Joo, mutta jatkan joka tapauksessa suuntaa raakaruokintaa päin Pihlan kanssa. Vaikka olen ylen laiska ruuanlaittaja.

Aika kiitettävää muuten jos olet tähän asti tätä joutavaa ruokalätinää jaksanut lukea Cool