Treenit ovat vähitellen alkaneet sujua kesätauon jälkeen. Parina viimeisenä ohjattuna tottiskertana on mennyt aika kivasti, Pihla on ollut mukavassa vireessä ja seuraaminen on mielestäni ollut varsin hyvää. Tehdään aika lyhyttä suoraa pätkää ja ennen seuruuttamista pari haukuttamista. Pihla on saanut itsevarmuutta haukuttamisesta, mutta sitä on kyllä alkanut ilmetä ilman käskyäkin. Tosin silloin se on helppo kieltää Tottista on tehty nyt muutenkin pieni hetki joka päivä tallilla käydessä ja olen lopettanut hyvissä ajoin, sopivaan vireeseen.

Tänään oltiin ohjatulla jäljellä pitkästä aikaa. Pelotti jo valmiiksi ja hävetti, kun en ole treenannut juurikaan jälkeä viime aikoina. Tein suoran ja loppuun 90 asteen kulman, vähän riskillä...En tiennyt yhtään mitä odottaa, koska aiemmin olen ajanut vain yhden kulman Pihlan kanssa. Ruoho oli myös aavistuksen pitkää. Paalulle tuotaessa Pihla kävi ihan kierroksilla, hetken siinä sitten istuttiin ja keskityttiin ennen lähetystä. Käskyllä jäljelle ja sehän meni hienosti! Pihla jäljesti keskittyneesti ja sopivaa vauhtia. Kivoja nuo positiiviset yllätykset Tiirailin huolissani, että mistäs se kulma mahtaa tulla ja ennen kuin huomasinkaan, oli Pihla hienosti selvittänyt kulman ja jatkoi matkaansa tasaisen varmasti. Jee, nyt täytyy taas päästä sitten vähän jyvälle metsäjäljestä ja alkaa tekemään janaharjoituksia!

Pihla pääsi onnistuneen peltojäljen jälkeen vielä pyörälenkille. Ostin eilen huskyvaljaat ja pitihän niitä päästä jo kokeilemaan. Viime kerralla kun pyöräiltiin, taisin kerätä kolme tikkiä polveen. Lähtiessä ja koko matkan ajan vähän jännitti. Kaikki koirat ohitettiin varmuudeksi niin, että talutin Pihlan. Ei Pihla niihin ohitettaviin koiriin reagoinut mitenkään, mikä on hyvä, koska valjaat päällä ollaan töissä Eikä tietenkään muutenkaan saa reagoida ohikulkeviin koiriin. Viime aikoina on kyllä nosteltu niskamohikaania ja parille vähän haukuttukkin, mitä lie teini-iän mahtailua...Mutta hengissä selvittiin pyörälenkistä ja Pihla on tyytyväinen! Se kyllä rakastaa tuota vetopuuhaa. Talvella pulkan eteen?

Harkitsin myös, että alkaisin juoksemaan Pihlan kanssa. Canicross on ollut varmaan jo viime syksystä asti mielessä...Pitäisi saada nyt vaan toimeksi!