Pihla on ollut muutaman viikkoa sairauslomalla. Nyt on tärkeintä että saadaan ruskea prinsessa kuntoon, vaikka harmittikin että tämän päivän toko koe jäi väliin ja samalla TK1 koularin mahdollisuus. Aina ei voi voittaa ja onhan meillä ihan hieno syksy takana! Nyt on harmilliset pitkät antibioottikuurit edessä, mutta toivon että vältetään leikkaus.

Mölppis on BH:n jälkeen viettänyt vapaata tottiksesta. Käväistiin hallilla tiistaina, ainut kerta kun ollaan tottista tehty. Voi että oli pieni koira aivan into piukeena, ei meinannut nahoissaan pysyä kun oli niin kivaa Otettiin pätkä seuraamista ja vasemmalle kääntymistä, yritin kiinnittää huomiota kävelyrytmiin jottei Milan tarvitse pomppia. Ei poikittanut ja rytmikin löydettiin. Luoksetuloja muutama ja sitten patukan pitoa (esiharjoituksia kapulan pitoon).  Pitäisi kai talvella saada nouto kuntoon, mun todella suosikki. Mutta pääasia että Mila tekee ihan älyttömän hienoa työtä tottiksessa, tekee kaikkensa. Loppu on ihan täysin kiinni siitä kuinka paljon minä mokaan.

 

Jäljellä oli tosi pitkä tauko Milan kanssa ennen BH koetta kun keskityttiin siihen niin täysin. Nyt ollaan sitten korvailtu tätä ja tehty jälkiä. Viimeiset pari on ollut n.500 askelta 2-4 kulmaa, tyhjiä 1-10 ja kulmat ilman nameja. Meidän ongelma on vauhti. Minä en vain osaa ohjata jäljellä, tiedän että koira on super ja luonnostaan hyvä jäljestäjä. Katsotaan saataisiinko "koutsi" vielä tänä syksynä ohjaamaan Milaa kerran vai meneekö ensi kevääseen. Mainittakoon vielä, että päästin huvikseni viime ja edelliskerralla Milan vielä vapaaksi jäljen jälkeen ja tyyppi jäljesti uudestaan koko jäljen alusta loppuun, rauhallisemmin, tiiviimmin ja todella hienoa työtä tehden. Masentavaa, se kertoo vain siitä että minä teen narunpäässä jotain väärin kun koira pystyy tekemään noin loistavaa itsenäistä työtä. Tulipahan myös todettua että 1000 askelta ei ole tuolle jälki eikä mikään. No, kun kerran koirassa ei ole mitään vikaa niin piiskaa minulle sitten ensi keväänä Ilmaisut ovat myös työn alla, mutta niissä ei oikeastaan ole mitään ongelmaa. Mila ilmaisee varmasti, suoraan ja nopeasti, toki aina voi olla nopeampi. Tämä on hassua, koska varsinaisesti opetin ilmaisut erikseen jäljeltä ehkä parin treenin avulla. Pihlalla vastaavaa on tahkottu ehkä satoja kertoja...Vaikka sen ei tarvitse olla edes suora tai nopea metsässä.

 

Viestitreeneistä on ollut myös taukoa, muutamia kertoja syksyn ajalta. Viikon päästä on TKK:n viestitreenit mihin mennään ensimmäistä kertaa, siellä on todella pätevä porukka ja vähän jänskättää kun itse on aivan aloittelija. Odotan että saadaan hyviä vinkkejä tähän mielenkiintoiseen ja erittäin hauskaan lajiin! 

Niin ja ollaan me puruissakin käyty. Mila on oikein etevä pieni koira. Ollaan nyt harjoiteltu vartiointia mikä pitäisi suorittaa istuaaltaan. Liian vaikeaa apinalle jonka mielestä parasta on pomppia. Myös ohi  juoksuja ja pitkä liike  niin että edessä on este. Mila pomppasi esteeltä hihalle kuin vettä vain ja hihan kanssa vielä varmuudeksi esteen yli takaisin päin