Laiskasti sujuu taas tämä päivitys. Pihlan kanssa käytiin ottamassa Rauma Showsta ja Wirmo Dog Showsta molemmista 15.-16.5.2010 tulokseksi AvoERI2 ja PN3. Pihla esiintyi tosi kivasti, ei tarvinnut meikäläisen kuin roikkua narun takana. Sikäli huono tuuri, että molempina päivinä tuomarit hakivat erityisen vahvaluustoista narttua ja Pihla on keskivahva luustoltaan. Hyvät tulokset kyllä, vaikka olisin toivonut vikaa sertiä ihan vaan ettei tarvitse kahden koiran näyttelyitä maksaa ja kehässä ravata Milakin voi kohta kunnostautua pentuluokissa. Seuraavaksi varmaan sitten Raision Elonäyttely, pitkää matkaa en oikein jaksa näyttelyiden takia lähteä ajamaan.

Lonkkatuloksia vielä odotellaan viikko pari, mutta vWd eli von Willebrand (verenvuototauti) tulos tuli ja Pihla on kantaja. Olin oikein tyytyväinen tähän, sillä arpaonneksi olisi voinut osua myös sairas. Pihlan kumpaakaan vanhempaa ei ole testattu. Nyt voi sitten huoleti varata steriloinnin ensi syksynä.

Pihlalla on nyt vaan joku murkkuilu menossa, tai mahtaako johtua pennun tulosta. Se on osoittanut epävarmuutta vieraiden ihmisten ja koirien suhteen, vaikka ennen ollaan menty nätisti remmissä ilman mitään ongelmia. Nyt nousee karvat pystyyn ja saattaa tulla haukahdus. Epävarmuus näkyy myös vähän kaikessa. Voihan se olla jo taas hormonien heittelyä, tiedä sitten.

Tottis menee myös laidasta laitaan, välillä on todella hieno vire ja välillä niin blaah. Ollaan tehty lyhyitä ja hauskoja treenejä, vähän yritetty turhauttaa ja nostaa. Saatan esim leikkiä kentällä Milan kanssa, samalla kun joku pitää Pihlasta kiinni ja saa katsella vierestä kun äiti leikkii pikkusiskon kanssa (ja toisin päin). Toimii ihan hyvin, intoa riittää. Viimeksi esineruutukin meni nappiin tällä tekniikalla. Jälkiä ollaan yritetty ahertaa myös kummankin kanssa, mutta enemmänkin voisi ehtiä. Peltomaan Jukalta saatiin oikein hyviä neuvoja viime viikolla, mitä ei itse edes tullut ajatelleeksi. Itse opin nyt keväällä ainakin, ettei jäljellä ole syytä ahnehtia heti tauon jälkeen, helppoja treenejä ja onnistumisia tarvitaan rutkasti. Pihla on myös erittäin ohjaajaherkkä koira, joten saan koko ajan varoa, etten näytä sille pettymystäni huonosti menneistä treeneistä.

Sitten kuvia DTT:n vappuleiriltä, kuvat on ottanut Susanna Tikka

Mila leikkii:

Esineruutua